Om vårat LSS-boende

Ett tryggt hem

Kämpe ungdomsboende arbetar med ungdomar som har autism, Asperger syndrom eller autismliknande tillstånd.

Genom verksamheten får ungdomarna individuellt anpassat stöd som hjälper dem att lyckas med skola, träffa jämnåriga vänner, få en rik meningsfull fritid och ta eget ansvar med målet att bli så självständiga som möjligt inför framtida vuxenliv.

Självständighet

Genom Kämpe ungdomsboende får varje elev under sin tid på boendet ett kommunalt busskort med syfte att utveckla sin självständighet, frihet och självkänsla

Fastigheten

Fastigheten är på cirka 320 kvm och totalrenoverades invändigt under 2018 för att anpassas till nuvarande verksamhet.

Livsmedelsaffär

Det finns en livsmedelsaffär i direkt anslutning till skogsbrynet. Affären är öppen 7 dagar i veckan. Livsmedelsaffären har ett rikligt utbud av glass samt en trevlig altan.

Boendet

Boendet på Skogsbrynet 3, ligger i centrala Bålsta. Det är ca 1.5 km till skola, centrum och pendeltåg. Från boendet kommer eleverna ha olika alternativ att välja mellan när det gäller att ta sig till skolan. De kommer att kunna välja mellan att åka kommunal buss, promenera eller cykla.

Skogsbrynet 3 ligger nära Bålsta centrum. Det är lättillgängligt att ta sig till centrum med dess affärer och aktiviteter som centrumet kan erbjuda. I centrumet finns livsmedelsaffär, gym, klädaffärer, post, pingisklubb, restauranger, frisörsalong, vårdcentral, caféer, simhall och kommunhus. Fridegårds gymnasium ligger i anslutning till centrum.

Samarbete med Fridegårdsgymnasiet i Bålsta

Vi har ett samarbete med Fridegårdsgymnasiet i Bålsta som bedriver naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet samt introduktionsprogram. Gymnasiet bedriver sin verksamhet med anpassad pedagogik för elever inom AST- området. Personaltätheten är hög och varje elev har en egen arbetsplats att utgå ifrån.

Kämpebilen

Kämpe ungdomsboende har en bil som har plats för 7 personer. Med den finns det möjligheter att göra olika aktiviteter så som till exempel fritidsaktiviteter, skolmöten och läkarbesök. Alla i personalgruppen har körkort.

Fritidsaktiviteter

200 meter från fastigheten finns en bangolfanläggning som förutom att ha bangolf även bedriver en Tapas-restaurang. I närheten till fastigheten finns två olika frisbeegolfbanor samt tre olika löpslingor med elljusspår, Vibyspåret. I Bålsta centrum finns simhall, idrottshall, friidrottsbana, fotbollsplan, ishall, bowlinghall, pingisklubb, skateboardbana och gym.

Kommunikationer

Från Pendeltågsstationen tar det 35 minuter in till Stockholm central. Fjärrtåg stannar även till vid Bålsta pendeltågsstation. Busstation i Bålsta centrum går med olika busslinjer till Uppsala, Enköping och Arlanda.

Vi finns här för dig

Vill du flytta in hos oss?

Blir du sugen på att ansöka om en plats hos oss eller bara få veta mer om boendet. Gå till ansökan och skicka en intresseanmälan.